THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, 23 January 2012

bidadari syurga...

aku tau perempuan perempuan mesti malas nak bace..bhahaha....xpa2...just nak share share lah...


"Dan (di dalam surga itu) ada bidadari-bidadari yang bermata jeli, laksana mutiara yang tersimpan baik, sebagai balasan bagi apa yang telah mereka kerjakan." (QS. Al-Waaqi'ah [56] : 22-24).


satu kehidupan yg  kekal abadi yg pnuh dgn nikmat2 yg xde tandingan nya...air yg terpancar dr air mata kafur, tsanim, dan salsabil serta sungai2 yg mengalirkan air susu..kemudian, PARA GADIS yg cantik cantik elok elok nan rupawan berdiam diri kat istana-istana syurga, depa sume tak kan kuar melainkan menunggu para calon SUAMINYA yg beriman kase kat dunia...*ouh..skang ni tgh menunggu  rupa nya*


kecantikan, keindahan tubuh, keanggunan dan sgala bagai kelebihan yg dimilikinya x dpt nak diungkap dgn kate2..x mpu nak gmbarkan dgn akal manusia...huh*x sabar2*..dgn terjaga kesuciannya, x pernah disentuh oleh tgn2, jahil  baik dr kalangan manusia maupun jin..


Ath-Thabrani meriwayatkan dalam kitab Mujamnya dari Ummu Salamah, dia berkata, "Wahai Rasulullah, tolong terangkan kepadaku tentang firman Allah : Huurun 'iin." Rasulullah berkata, "Huurun 'iin artinya mata yang indah dan jeli." Aku berkata lagi, "Wahai Rasulullah, tolong terangkan kepadaku tentang firmanNya : Kaamtsaalil lu'lu'il maknun." Rasulullah berkata, "Artinya bersih sebersih mutiara yang tak pernah disentuh tangan." Aku berkata lagi, "Wahai Rasulullah, tolong terangkan kepadaku tentang firmanNya : Fii hinna khairaat hisaan." Rasulullah berkata, "Baik akhlaknya dan cantik wajahnya." Aku berkata lagi, "Tolong terangkan kepadaku tentang firmanNya : Kaannahunna baidhun maknuun." Rasulullah berkata, "Kelembutan kulit mereka seperti kulit yang ada di bagian dalam kulit telur." Aku berkata lagi, "Wahai Rasulullah, tolong terangkan kepadaku tentang firmanNya : Uruban atrooban." Rasulullah berkata, Mereka yang di dunia sudah tua renta, di surga menjadi gadis-gadis yang sebaya." (Hadits ini diriwayatkan oleh Thabrani, dari Bakar bin Sahl Ad-Dimyathi, dari Umar bin Hasyim Al-Hassan, dari Hasan, dari bapaknya, dari Ummu Salamah, dia berkata, "Aku mengingatnya.").


Tubuhnya wangi dan bercahaya. Dalam riwayat Bukhari dalam Kitab Shahihnya, Rasulullah SAW bersabda, "Seandainya salah seorang dari wanita surga menampakkan diri ke bumi, niscaya akan bercahaya antara bumi dan langit dan niscaya antara bumi dan langit itu dipenuhi dengan bau wangi. Tutup kepala wanita surga saja lebih baik daripada dunia dan segala isinya." (Diriwayatkan oleh Abu Bakar bin Abi Dunya).


jd disini sama2 kita berusaha dan bersegeralah dlm ketaatan kpd Allah SWT ..antara jalan2 yg paling susah ditempur adalah menjaga kesucian..cinta...tumbuhkanlah cinta itu hanya pd Allah serta mempersiapkan cintamu itu di tmpat yg btol..jaga lah pandangan...rebut lah bidadari syurgawi...*depa tgh tunggu kite tuh..insyaAllah*