THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, 27 August 2011

adakah ini satu ujian drpd Allah s.w.t......

sunday.1.50 am...rumah aku mcm pukul 12 tgh hari...sume masih terbeliak..haha..pakat dok tgk citer korea baby n me...hua3..bes....*oh..aku tau..out of topic*...


habis je tgk movie korea..ummi pi kat dapor....*awal nye sahor*...sume pakat dok pi dapor...tetiber...
muke mak aku sedih..;(..kenapakah??
yep..meh dgr mak aku story..tp ini true story terjadi kat kampung aku sendiri....


ade sepasang suami isteri dan juga 2 org anak nya....pada ramadhan tah ke bape aku pun tatau...si suami ni tidak berpuase dan menjadi kan alasan kerana sakit ape aku pun tatau..period kot..hua3...n then si isteri ni pun bg la duit rm5 untuk duit blanje makan...*eh..kenapa isteri bg duit kat suami?*...
dan pd waktu malam..lebih kurang pukul 8 cenggitu...si suami ni basuh baju kat dalam bilik air..*eh..suami basuh baju??oo...suami misali...*..
si isteri ni pun pelik awat yg suami die lame sgt basoh baju??..si isteri ni pun masok la dalam bilik air...kelihatan si suami tu dalam keadaan cengkung..kecut...*cube korg peluk tubuh korg itu la bentuk nye*..
si isteri ni pun pelik..bile ditanye x menjawab..senyap ja..si isteri ni pun angkat muka si suami ni...
muka si suami kelihatan sgt sgt sgt ngeri...lidah terjeler kluar..mate terbeliak ke atas..tgn peluk bdn..bla bla bla..si isteri cube mengajar mengucap..tp ape yg di dgr adalah bunyi aaaaa~..adakah malaikat sedang mencabot nyawa nya??
selepas beberapa minit...suami nya meninggal...innalillahiwainnailaihirojiun...
si isteri mintak tolong ambulan angkat jenazah suami nya..tetapi ape yg berlaku..mereka x bule angkat mayat tersebut..n then mintak tolong orang masjid...yeah..akhir nya jenazah dapat diangkat oleh 15 orang...dan selamat dikebumi kan...


ya Allah..ampun kan lah dosa2 ku..akhir kan lah hayat aku dgn lafaz laailahaillah...xkire waktu bile engkau mengambil aku..biarlah aku termasok dlm golongan2 yg soleh...amin


sekian~

3 comments:

AsyraFirdaus said...

ngeri, aku tak nak mati dalam keadaan cenggitu, adakah punca mati macam tu kerana kekurangan iman? Wallahu'alam. Semoga arwah diletakkan di golongan orang yang beriman. Dan diampunkan dosanya oleh Allah S.W.T.

TantePiya said...

amal penentu akhir kehidupan. hishh ngerinya.. T_T

wardah said...

takut kot.