THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, 2 August 2011

how to become good energy absorber??









sbenar nya setiap waktu solat mempunyai tenaga yg berbeza2....mane hg tau??kite bule tgk dr mata kasar kite ape warne yg kite lihat dalam setiap waktu solat...setiap waktu solat mempunyai warne yg berbeza2..warne yg berbeza mempunyai frequency yg berbeza..frequency yg berbeza mempunyai tenaga yg berbeza2..dan tenaga yg berbeza2 ni byk byk byk memberi khasiat kt tubuh badan kita...so ape kaitan ngan good absorber nih??haha..jauh lg..bace perabih dulu....jd..berdasarkan info + pale otak aku ni..jom kite pi selidik satu2 waktu...


SUBUH


     
seperti mana yg aku dah gtau entry2 sblom ni..organ² tubuh badan kite ni gak mempunyai pelbagai warna....kalau kite tgk dgn mate mate kita kita sume...inilah spectrum warne biru muda*mcm la korg tatau*...n warna biru muda ni same ngan frequency tiroid yg mempengaruhi sistem metabolisme tubuh...jd..warna biru muda @ warna subuh ni ade rahsia berkaitan dgn penawar, rezeki n komunikasi...so sape yg tertinggal subuh ni phm² la derr...problem in comunication...sbb nye tiroid dlm tubuh bdn kita ni tak dpt absorb tenaga alam biru muda  yg mesti berlaku dlm keadaan roh dan jasad bercantum...jaga dr tidur la makne nye..so dr sini kita dpt satu lg rahsia bile kita wat solat di awal waktu...bermula nye azan subuh..tenaga alam sewaktu tu adalah pada tahap yg paling paling optimum...dan akan diserap pd waktu rukuk dan sujud...so sape yg terlewat solat subuh atau dikenali sbg subuh bergajah-gajah..maka dpt la tenaga yg semut semut...


ZOHOR


     


dan kemudian spectrum berwarna kuning...menunjukkan waktu zohor..spectrum warne ni same ngan frequency perut dan hati yg berkaitan dgn sistem penghadaman...warna kuning ini mpunyai rasia yg berkaitan dgn keceriaan..so sape yg byk tinggal @ lewat waktu zohor ni...akan ade suiz problem kat bhgn perut or hati....dgn kata len..hilang sifat ceria..brrr...


ASAR





n then warne akan berubah kpd spectrum warne oren iaitu waktu asar...di mana spectrum warne ni same ngan frequency prostat, uterus, ovari dan testis yg merangkumi sistem reproduktif..dan rahsia warne oren adalah kreatif...so..kalau tingal or lewat..daya kreativiti di low sikit..dan lebih malang lagi kalau jasad ngan roh nye terpisah...tidoq tidoq tidoq...bile tidoq xde ape nak diabsorb..sistem absorb dah off9...dan ingat..tenaga waktu asar ni amat amat diperlukan oleh organ² reproduktif..aahahhhh....*smgt tak tidoq*


MAGRIB


     


menjelang waktu magrib...alam akan berubah ke spectrum warne merah..WARNING...warne merah ni bahaya..tu pasal kite kite disuruh masok rumah awal2...tapi kite kite ni xmo dgq..time magrib la baru nak stat men bola...*mcm berpengalaman je*..tett...sbenar nye spectrum warne merah ni nak dekat same ngan frequency jin dan iblis(infra-red)..makne nye jin dan iblis amat amat la bertenaga waktu tuh...dan rahsia warne merah ini adalah keyakinan iaitu pd frequency otot, saraf dan tulang...so sape nak jd kuat..jgn tido waktu nih....


ISYA'


     


dan bile masok je waktu isya'..alam akan berubah ke warne indigo dan steros nye fasa kegelapan...waktu isya' ni menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frequency same ngan sistem kawalan otak..dan bile di saat fasa kegelapan..inilah time yg patot tidor..yg mana seluruh tubuh badan dlm keadaan rehat..lepas tgh malam, alam mula bersinar kembali ngan warna putih, merah jambu dan sterusnye ungu di mana ianya sama dgn frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh spatotnye bangkit kembali pd waktu ni dan dlm Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.


so...sape yg mau ambik tenaga tenaga ini..jd la orang yg good energy absorber..tp macam mana??
-----------------> SOLAT DIAWAL WAKTU....:)

3 comments:

Sabrena said...

semangat nak solat di awal waktu.
sbb aku suka lengah2 kan. wuwuwu.
good explaination zaid.
aku suka ^^ tq

zaiti shaari said...

best best best! trimas sbb gile info yg aku tak tahu sblm ni aku dah tahu skrg. keep it up!

TantePiya said...

whoaa~ menarik.

aku baca dari bawAh ke atas, apa yg aku dpt pikiaq kan, tenaga hat waktu suboh tu la sgt2 kita perlukan sbb tenaga 'skill komunikasi' tu nak digunakan utk berdakwah. huhu.

Allah tahu apa yg terbaik utk hambaNya. :D