THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, 21 July 2011

masjid is super charger....

kenapa aku kate masjid ni super charger...hehh?..trus kan membaca....haha..:)


badan kite ni terdapat 2 cas elektrik iaitu cas positif dan cas negetif...kalau dlm seharian...byk tenaga kite guna untuk kite bekerja, rehat, main, da sgala bagai lah....


dalam proses pembakaran tenaga, byk berlaku pertukaran cas positif n negetif yg menyebabkan ketidakseimbangan dlm tubuh badan kita...so...bile da tak seimbang...kite akan rase letih lesu macam nak mati...*xde la sampai nak mati....kiasan*...bile kite wat aktiviti seharian...jd we must neutralise balik cas2  kite tu untuk nak bg kesegaran kat tubuh badann....


ape kaitan ngan solat jemaah??...hahh...ni nak tanye sikt...kenapa islam syariatkan solat berjemaah dan kenapa solat 5 waktu mempunyai rakaat yg berbeza2....walaweiii....tikus pun reti bace buku laa...*xdekaitan*...


mase kite solat jemaah...kenapa kite disuruh merapat kan saf??bahu bertemu bahu, bersentuhan tapak kaki?bukan nye imam suke suki je ckp mende tuh...sbenaqnya tindakan2 yg imam suuh wat tuh byk kelebihan...dalam kajian fizik...bile kite bersentuhan antara satu sama lain..cas kite akan kembali stabil..ia berlaku bile cas yg berlebihan sama ade negetif or positif akan keluar manakala yg berkurangan akan tarik ke dalam tubuh badan kita..semakin lama pergeseran...smakin seimbang cas dalam tubuh badan...


pasal bilangan rakaat ni plak....stat dr subuh....setiap kali kite bgn tidur..bdan akan rase segar sehat bahagia selalu sbb dah rehat beberapa jam..mase ni cas kite hampir2 seimbang...jd...kite perlu sedikit lg proses pertukaran cas untuk mencapai succesfully cas....tu yg 2 rakaat berjemaah di masjid je...


pas tu...kerja jalan berlari angkat sgala bagai bende menyebabkan ketidakstabilan cas yg byk...so solat 4 rakaat ditunai kan untuk pulihkan balik cas tuh...situasi yg same berlaku pada waktu ptg....


lazim nye waktu asar kite bermain sana sini...mase plak tak la lame mane pun..so tu yg 3 rakaat waktu magrib....


dan timbul persoalaan plak kenapa solat 4 rakaat pada waktu malam padahal kite tak bekerja keras pun...sbenaq nya...4 rakaat yg diperuntukan  itu adalah untuk kite menstabil kan cas2 kite di samping memberi tenaga untuk kite bgn malam(qiamullail)...mmg terbaik perancangan Allah....


mase aku kat matrik..aku slalu tanye kat membe aku..bile aku solat magrib isya` kat masjid mesti aku bule bgn awal dgn senang lenang....kenapa bule jd begitu...so skang aku da tau jawapan nya...so..amal kan lah untuk kite mudah bgn malam...selamat beramal......

2 comments:

Nedhamzah said...

whoaaa.. terbaik bro! :)

Mohamad Fakhruddin said...

Ko ada dengan aku kan time dengan sir nasir waktu slps sukan kat perlis?
Ko ingt balk apa dia kabo? hehe.
masjid boleh jadi charger, tapi yang sebenar2 charger bila kita ni jadi HARAKI! :)